PARODONTOZA

Parodontoza este o boala infectioasa cauzata de bacterii care invadeaza structura ce sustine dintii, ce poate duce la inflamatia cronica a tesuturilor.

Daunele suferite de tesuturi difera in functie de stagiul bolii, dar si de imunitatea scazuta sau crescuta a persoanelor afectate. In orice caz, tratamentul incorect, sau lipsa acestuia va creste severitatea bolii. Atunci cand parodontoza ramane netratata, aceasta poate duce la pierderea dintilor afectati.

Simptome si Prevenire

Exista mai multe simptome pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand vorbim de aparitia parodontozei. Unul dintre aceste este chiar sangerarea gingivala. Gingivita se clasifica in functie de gravitate, de la intensitate slaba la severa, cel mai grav fiind gingivita acuta ulcero-necrotica.

De asemenea, alte simptome care nu trebuiesc neglijate sunt:

  • Halitoza
  • Gingii dureroase
  • Pierderea dintilor

Pentru a preveni aparitia parodontozei, sunt necesari cativa pasi simpli pe care trebuie sa ii urmati zilnic:

  • Spalati-va pe dinti dupa fiecare masa, chiar daca folositi periuta electrica
  • Utilizati ata dentara
  • Utilizati apa de gura

Cauze

O buna rutina zilnica de igiena orala este primul pas si cel mai important in prevenirea aparitiei simptomelor parodontozei, impreuna cu controalele regulate la medicul stomatolog.

Pentru o igiena orala corecta, este necesar spalatul pe dinti dupa fiecare masa, precum si folosirea regulata a atei dentare sau a apei de gura. Trebuie retinut faptul ca ambele suprafete (interene si externe) ale dintilor au nevoie de o curatare cat mai corecta intrucat se pot acumula reziduri de mancare in anumite parti. 

Sistemul imunitar scazut se numara si el printre cauze, intrucat organismal nu poate lupta cu microorganismele.

Exista studii care sustin faptul ca odata ce bacteriile associate cu boala, intra in sange, acest lucru poate provoca bacteremia persistenta. Astfel, exista riscul aparitiei altor boli grave, cum ar fi boli cardiovasculare (atac de cord, accident cerebral), diabet, boli pulmonare, osteoporoza etc.

Daca va confruntati cu oricare din simptomele de mai sus, ne puteti contacta pentru o consultative, iar noi va vom da un diagnostic, dupa care se vac rea un program de tratament personalizat, utilizand un aparat revolutionar numit Electronic Stem Generator (ESG)

Tratament

Cu ajutorul terapiei de restabilire a câmpului electromagnetic, țesuturile de susținere a dinților vor fi regenerate printr-un mecanism natural și atraumatic!

Sutele de cazuri clinice pe care s-a bazat Dr Vlădilă în cercetarea sa au demonstrat că restabilirea circulației câmpului electromagnetic natural fără interferențe accentuate se poate realiza prin înlocuirea lucrărilor protetice din metal cu lucrări ceramice, împreună cu eliminarea periodică a tartrului dentar.

La persoanele tinere această eliminare a interferențelor și a blocajelor în calea înaintării câmpului natural electromagnetic ar putea fi suficientă în condițiile în care pacienții respectivi nu au deja dinți cu mobilitate dentară și nici un număr mare de împlânte dentare din Titan.

La persoanele în vârstă precum și în cazul celor care au deja un număr mare de împlânte dentare din Titan sau de coroane metalo-ceramice, se impun tratamente periodice de regenerare a osului prin purificare a câmpului electromagnetic, pentru a se limita retracția osoasă și scăderea densității osoase la nivelul oaselor alveolare în care sunt implantați dinții.

Garantăm păstrarea dinților care au în momentul începerii tratamentului o implantare osoasă de minim 5 mm, cu condiția că pacientul să urmeze programul de menținere recomandat de noi. Deoarce parodontoză este o boală care recidivează în funcție de sănătatea dvs orală și generală există posibilitatea ca la câțiva ani să fie necesară realizarea unui nou tratament de întreținere.

Se transmite parodontoza?

Parodontoza nu se transimite, insa parintii care sufera de aceasta boala trebuie sa fie foarte atenti la copiii lor, intrucat acestia le pot mosteni sistemul imunitar. In aceste cazuri, se recomanda testarea copiilor pentru a determina factorii de risc.