Mobilitatea Dentara

In mod natural, dintii prezinta un anumit grad de mobilitate, care le permite sa se adapteze la fortele care iau nastere in cursul masticatiei. Insa, atunci cand acest grad este depasit deoarece densitatea osului care sustine radacina este scazuta, apare ceea ce se numeste mobilitatea dentara. Aceasta afectiune este evolutiva, deci, in cazul in care nu se iau masuri, conduce la pierderea dintilor si necesitatea apelarii la implanturi dentare.

Dintii sunt mentinuti pe arcade de un tesut de sustinere numit tesut parondontal, in componenta caruia intra osul alveolar, ligamentele parodontale si cimentul radicular. Afectarea acestor componente si, in special scaderea calitatii colagenului din consistenta osului de sustinere, genereaza in timp mobilizarea dintilor.

Imbolnavirea tesuturilor parodontale si aparitia resorbtiei osoase este cauzata scaderea calitatii colagenului din consistenta osului, dublata de acumularea placii bacteriene pe suprafata dintilor, atat supra cat si subgingival. La aceasta, se descriu si o serie de factori favorizanti, precum tartrul, contactele dento-dentare (ocluzale) patologice, lucrarile protetice si obturatiile supradimensionate, leziunile carioase din apropierea gingiei etc.

Tratamentul mobilitatii dentare presupune tratarea imbolnavirii parodontale prin indepartarea factorilor cauzatori si stimularea regenerarii tisulare pentru cresterea calitatii colagenului.

Tratarea mobilitatii dentare presupune in primul rand adoptarea unei igiene orale corespunzatoare. Dar, desi esentiala pentru metinerea dintilor pe arcade, folosirea diverselor produse de igiena dentara nu este intotdeauna suficienta. .
Apoi urmeaza cel mai important pas al tratamentului, stimularea regenerarii tisulare care contribuie la densificarea osului. Aceasta este posibila astazi gratie dispozitivului Electronic Stem Generator care actioneaza profund la nivelul osului.
Noua metoda brevetata de tratament ce foloseste propriile celule ale pacientului ajuta la densificarea osoasa si la prevenirea mobilitatii dentare.  Aceasta metoda are multiple avantaje: nu exista riscul aparitiei efectelor adverse, aplicarea este facila, iar materialul folosit sunt propriile celule regeneratoare ale pacientului, care sunt in numar infinit.

Desi multe cabinete recomanda in cazul dintilor mobili extractia si inlocuirea acestora cu implant dentar, noi va sfatuim sa apelati la dispozitivul nostru medical revolutionar, care densifica osul dentar si ajuta la intarirea dintilor. 
In urma consultului, se va stabili schema exacta de tratament cu camp electromagnetic generat de dispozitivul medical Electronic Stem Generator. Acest camp special electromagnetic va accelera procesul de regenerare osoasa in zonele vizate, ceea ce va opri accentuarea mobilitatii dentare. Dupa mai multe sedinte cu dispozitivul medical Electronic Stem Generator, tesutul osos peridentar se va regenera, gingia isi va recapata culoarea normala si va adera la dintii mobili.

Tratamentul de regenerare cu ajutorul dispozitivului Electronic Stem Generator este de asemenea recomandat persoanelor care poarta aparat ortodontic, mai ales daca acestea au peste 30 de ani. Dupa aceasta varsta, colagenul nu mai prezinta aceleasi proprietati de autoregenerare, astfel incat pot aparea efectele secundare ale aparatelor ortodontice reprezentate de lipsa de regenerare a osului in zonele de unde au fost initial pozitionati dintii.Cu ajutorul terapiei electromagnetice, se va imbunatati metabolismul osos si se vor reumple micile spatii create atunci cand radacinile dentare s-au deplasat. In acest caz, sedintele de crestere a metabolismului osos se recomanda a se face o data pe an.