PARODONTOPATIA

Parodontopatia este o boală a parodonțiului, țesutul de susținere a dintelui în alveola osoasă. Alături de caria dentară, această afecțiune este una dintre cauzele principale ale pierderii dinților. În lipsa unui tratament adecvat al simptomelor (gingii umflate, roșii violacee, care sângerează ușor, mâncărime gingivală, miros neplăcut al gurii), parodontopatia evoluează atacând suportul osos al dinților prin demineralizare. Atunci când vindecarea nu mai este posibilă fără sechele tisulare, vasculare sau osoase se instalează parodontopatia.

Electronic Stem Generator este singura terapie non invazivă care asigură înlăturarea efectelor negative ale bolii parondontale, prin restabilirea densității osoase în zona afectată.

PERI-IMPLANTITA

La unii pacienți, după înlocuirea dintelui natural cu implanturi, se pot dezvolta infecții la nivelul interfeței dintre os și implant, care determină resorbția țesutului dur.

Aceste infecții poartă numele de periimplantite și sunt echivalente cu parodontitele ce apar în cazul dinților naturali. Odată cu pierderea osoasă, este afectată stabilitatea implantului, din cauza diminuării capacității de suport a osului.

Cu ajutorul tratamentului de regenerare celulară, crește densitatea țesutului osos și deci se asigură capacitatea de suport a osului.

GRANULOMUL APICAL

Granulomul apical apare atunci când o carie, rămasă mult timp netratată, evoluează, se măreste, cuprinde dentina și ajunge la pulpa dintelui, unde se află nervii și vasele de sânge ce mențin viabilitatea dintelui.

Pulpita ajunsă la vârful dintelui (apexul radicular) determină, ca reacție, apariția acestui granulom, care se poate transforma apoi în chist sau abces dentar.

Cele mai folosite tehnici constau în tratamentul endodontic folosind hidroxidul de calciu, rezecția apicală sau extracția dentară. Cu ajutorul terapiei de regenerare celulară se evită pierderea dintelui și se asigură refacerea țesutului afectat.

Cazuri Clinice